Hvad er homøopati?

Homøopati handler om at behandle det syge mennesker med det stof, som i store doser fremkalder de lignede symptomer, som personene har.

Homøopati er således læren om at lige helbredes af lignende – similia similibus curentur. Homøopatisk behandling er en holistisk behandling, og søger ikke blot at behandle isolerede symptomer. Formålet med behandlingen er derimod at finde årsagen til symptomerne og med det rette lægemiddel at styrke organismens eget forsøg på helbredelse, og den vej igennem at genoprette sundheden.

De homøopatiske midler findes i flydende form, tabletter, stikpiller og salver. De homøopatiske midler gives dog oftest i tabletform.

For at få en optimal effekt, skal du være opmærksom på følgende:

 • Det indtages 15 min. før eller efter måltid. Det gælder for alle homøopatiske midler, herunder også cellesaltene. 

 • Midlerne skal optages i mundkapillærerne. Derfor skal de ved indtagelse holdes lidt i munden, blandes med spyt, så de kan optages gennem mundslimhinden - ikke synkes. 

 • Midlerne bør ikke indtages i sammenhæng med drikkevarer.

 • Historien bag homøopati

  Selve betegnelsen homøopati stammer fra græsk, hvor homoios betyder lignende og pathos betyder lidelse.

  Homøopatien har sine rødder meget langt tilbage, og udspringer fra ideen om, at lige helbreder lignende, som er formuleret af Paracelsus, men egentlig stammer fra Hippokrates Lighedens Princip. Lighedens Princip går netop ud på, at det, der kan forårsage symptomer hos raske mennesker, kan helbrede de samme sygdomme i syge mennesker. Lighedens Princip bygger således på  patientens iboende helbredende mekanismer bliver stimuleret.

  Men når der tales om homoøpatiens fader referer man gerne til den tyske læge Samuel Hahnemann (1755-1843). Hahnemann brugte en stor del af sit liv på at udføre praktiske eksperimenter og lægemiddelafprøvninger på frivillige raske mennesker samt at formulere sine indsigter og tanker om sundhed, sygdom og homøopatisk behandling.

   

  Kilde

   

  www.homeopati.dk

  Læses lige nu

  Mest læste