Brevkassen om: Afføringsproblemer

Spørgsmål: Signe Ellemåne

askeagtig klump i afføring
Kære Gerd.jeg er en 26-årig kvinde, der på grund af allergi lever hovedsageligt af rå mælk i øjeblikket. Jeg har det faktisk bedst, når jeg kun får rå mælk, så nogle gange tager jeg et par dage, hvor jeg kun drikker mælk og ikke spiser (jeg iblander loppefrøskaller i mælken for ikke at få forstoppelse, selvom afføringen alligevel er kugleformet og noglegange lidt hård at få ud). Idag så jeg på noget afføring fra sådan et par dage. Det var lyst på grund af mælken (er det ikke ellers), så alting er tydeligere i det. Jeg opdagede en askeagtig, tør, grynet gråsort klump på cirka 1x1 cm deri. Jeg har læst lidt på nettet og tænker på, om det kan være rester fra den jernpille, jeg tager de dage, jeg kun får mælk? Der var også lidt orange slim på overfladen af afføringen, som lignede gulerod (som jeg havde spist ca 10 gram af rå en af dagene), men som jeg alligevel kan være bange for er blod. Noglegange er der nemlig en smule frisk blod(som dog er mere rødt) på overfladen, når det er hård afføring, som "skærer" lidt ved udtømning. Håber, du har tid til at svare.Mange hilsner Signe Ellemåne

Svar: Dagens Sundhed

Kære Singe Ellemåne.

I din lyse afføring vil du kunne se alt muligt fra din indtagelser. Den akseagtige, tørrre, grynede, gråsorte klump er sikkert jernpillen. Jern farver netop afføringen grønsort. Det er ikke hensigtsmæssigt, at din afføring er så hård, at den skærer i slimhinden, og det bløder lidt. Du kan få hæmorider af det. Tal med din læge om hvilket afføringsmiddel, du kan tåle trods din allergi - læs om afføringsmiddeler på www.maveguiden.dk. Måske skal du lade være med at kikke så meget på din afføring, da det kan skabe unødig bekymring. Jeg håber, at dette svar kan berolige dig.

Venlig hilsen Gerd

Dato: 28/10/2012
Skriv kommentar »

Kommentarer

Afføringsproblemer - Dagens Sundhed

Dagens Sundhed, Redaktionen

Brevkassen om afføringsproblemer på Dagens Sundhed er lukket. Det betyder, at du ikke længere kan stille spørgsmål. Men i menuen til venstre kan du scrolle igennem gamle spørgsmål og svar, og forhåbentlig finde svar på din problemstilling. I menuen længst ude til venstre finder du artikler om bl.a. diaré og forstoppelse.

 

Læses lige nu

Mest læste