Brevkassen om: Afføringsproblemer

Spørgsmål: Lis42

Bøvser der stinker af rådne æg og mavesmerter
Min datter på 12 år har tilbagevendende perioder (dage til en uges tid) med bøvser, der stinker og smager af rådne æg og samtidig mavesmerter. Hun har aførring i perioden, måske hyppigere end normalt, hvor der kan gå fra en til tre dage mellem.
Kender du årsagen til disse symptomer?
Vh Lis42.

Svar: Dagens Sundhed

Hej Lis42.

Det er svært at sige, hvad årsagen kan være på så kort en beskrivelse. Men der er noget idet du beskriver, der får mig til at tænke på, om din datter er forstoppet. Selvfølgelig kan det være normalt for en 12-årig, kun at have afføring med tre dages mellem rum, men det er sjældent.

Har du haft mulighed for at se afføringen og vurdere dens konsistent?  Når hun stinker ud af munden og samtidig har mavesmerter, så kan det være symptomer på forstoppelse.

Jeg syntes, at du skal gå på apoteket og købe et osmotisk afføringsmiddel, og give din datter det over en uges tid. Målet er daglig voliminøs afføringen, og at symptomerne forsvinder.

Hvis det ikke hjælper bør I gå til lægen.

Der kan være noget i din datters kost, prøv at læs artiklen: Madens effekt på tarmen her.

Venlig hilsen Gerd

Dato: 14/03/2011
Skriv kommentar »

Kommentarer

HoBoPJQzIrnDbvtpgBdr

Pink ER og bliver en fasatntisk farve :)Den bog me5 jeg da kigge ne6rmere pe5...Jeg har vovet mig ud i en "jomfru"-giveaway. En af ingredienserne i gaven er en pink neglelak. Kom og ve6r med, hvis du har lyst. Eller me5ske har du de9n variant allerede?! ;)He en dejlig dag

Bøvser der lugter af rådne æg

Jeg har lige haft en dag med bøvser der lugter af rådne æg og meget lette mavesmerter. Jeg havde ikke trang til opkastning. Tog et glas vand og gik i seng. Hvad årsagen var, ved jeg ikke, men næste morgen, var jeg frisk igen.

Tjeck osse denne side. Her

Tjeck osse denne side. Her skriver de, at det enten kan være Helicobacter pylori (som giver mavesår eller Giardia What causes Sulfur Burps? http://www.medicalhealthtests.com/askquestion/149/what-causes-sulfur-burps-can-i-get-sulfur-burps-fr.html

Bøvser der stinker af rådne æg og mavesmerter

Symptomerne kan være fremkaldt af den encellede parasit Giardia lamblia. Behandling imod den findes: http://en.wikipedia.org/wiki/Giardiasis Jeg har selv været inficeret med parasitten dientamoeba fragilis: http://en.wikipedia.org/wiki/Dientamoebiasis Den gav symptomer lignende symptomer som ved giardiasis incl. svovlbøvser, opkast og dårlig mave, men det varierer meget hvordan folk reagerer. Fx viste en undersøgelse at mange i Australien diagnostiseret med irritabel tyktarm at de havde dientamoebiasis.

Det fik jeg da jeg var ude at

Det fik jeg da jeg var ude at rejse i troperne. Det viste sig at være en parasit infektion. Hvis ngen af jer ahr været ude at rejse, så se om I evt kan blive testet for en sådan infektion. Min hed giardia lambdia.....og blev kureret med en heftig omgang penicillin.

man skal bare...

jeg fandt ud af at hver gang en af de bøvser kom op skal man bare puste og puste så er smagen væk

hej... Jeg har siden i går

hej... Jeg har siden i går døjet med det samme...jeg har stærke mavesmerter i hele maveregionen og render hyppigt på toilet med tynd afføring og massere af luft. Derudover har jeg også den meget ubehagelige æggesmag når jeg bøvser. Jeg har lagt mærke til at når jeg rejser mig fra sengen kommer der hver gang en æggebøvs. Jeg prutter virkelig meget!! Tænker om der er noget der gære inde i maven som giver den grimme smag samt luft og at det er alt luften som føre til mavesmerterne. Men ville da tro at det burde være ude af mit system nu, grundet de mange toiletbesøg. Hvad kan jeg gøre for at få æggesmagen til at forsvinde?? Det er virkelig ulækkert og giver mig kvalme...min kæreste siger at han også kan lugte det når jeg bøvser!! Håber på et hurtigt svar!!

æggebøvser

Kære dagenssundhed, jeg er en ung mand som oplever disse bøvser samt ondt i maven ofte syntes jeg i vertefald, har det 2-3 gange om md, meen hvad skyldes det egentlig??? mvh. Mogens!

bøvser

Det er forbi du er fucking klam og skal lade være med at spise din egen lort.

Bøvser

Du er meget uhøflig når du skriver fucking. Det kan man bare ikke

Afføringsproblemer - Dagens Sundhed

Dagens Sundhed, Redaktionen

Brevkassen om afføringsproblemer på Dagens Sundhed er lukket. Det betyder, at du ikke længere kan stille spørgsmål. Men i menuen til venstre kan du scrolle igennem gamle spørgsmål og svar, og forhåbentlig finde svar på din problemstilling. I menuen længst ude til venstre finder du artikler om bl.a. diaré og forstoppelse.

 

Læses lige nu

Mest læste