Brevkassen om: Afføringsproblemer

Spørgsmål: Dagmar

Pludselig afføringstrang på gåture
Jeg er en normalvægtig kvinde på 62 år. Mit problem er at jeg får en pludselig kraftig afføringstrang når jeg er ude at gå - nogle gange efter bare 1/2 km og andre gange efter 5-6 km.
Jeg kan ikke holde afføringen tilbage og går jeg "i buskene" har jeg en kraftig afføring af normal konsisten og jeg føles en voldsom lettelse.
Jeg synes jeg har en tiltagende træg mave og jeg spiser HUSK hver dag. I øjeblikket også 2 breve Movicol om dagen. Jeg spiser sundt og groft, drikker meget, dyrker motion osv. Jeg synes ikke rigtigt det hjælper - men det gør det altså at gå en tur, også selvom jeg har haft afføring tidligere på dagen.
Jeg føler jeg har en blokering et eller andet sted, som bliver ophævet når jeg går, men desværre ikke når jeg sidder på WC eller dyrker anden motion (fittness, cykling osv.), og jeg synes også at det ofte ligesom banker i mellemkødet eller lige oppe bagved.
Kan mit problem skyldes en bagoverbøjet livmoder?

Svar: Dagens Sundhed

Hej Dagmar.

Der er flere ting, der kan give dig dine symptomer. Det kan enten være fysiske skred på bækkenbunden eller en stor bagoverbøjet livmoder. Det kan også skyldes problemer med nerveforsyningen, som kan stamme fra ryggen, hvor de nervetråde der hæmmer tarmbevægelsen, bliver klemt af ved motion, hvorved tarmen styrttømmer.

Du skal til speciallæge (analfysiologer) for at man kan finde årsagen og dermed, hvad der kan hjælpe dig til at få løst dit problem.

Afhængig af hvor du bor i Danmark finder du følgende speciallæger:

 

  • Hvidovrehospital: Gastroenheden - analfysiologisk laboratorium 
  • Herlev sygehus: Gastro/kirurgisk ambulatorium - inkontinens klinikken 
  • Helsingør sygehus: Tarmambulatoriet. 
  • Århus Universistetssygehus: Analfysiologisk laboratorium 
  • Ålborg sygehus: Analfysiologisk laboratorium. 

Hvis du bor i samme region, hvor analfysiologisk laboratorium ligger, kan din egen læge henvise dig, ellers er det via lokal sygehuset.

 

Venlig hilsen Gerd

Dato: 08/03/2011
Skriv kommentar »

Kommentarer

LlApLbweQDHm

Det er nemlig rgiitg Malene, jeg fe5r bare ikke selv kf8bt det, selvom jeg virkelig har brug for det! Og sikke en motivationsfaktor og fe5 designet et par lf8besko til ens ff8dder, se5 skal man nok fe5 lf8bet :)

tczvOIWTFwTRjYnJH

Humus er jo normalt ikke sc3a6rlig sundt, ved midrne man kan finde en eller anden smart ting istedet for olien, for det er jo dc3a9t som fc3a5r det til at hc3a6nge sammen'
Afføringsproblemer - Dagens Sundhed

Dagens Sundhed, Redaktionen

Brevkassen om afføringsproblemer på Dagens Sundhed er lukket. Det betyder, at du ikke længere kan stille spørgsmål. Men i menuen til venstre kan du scrolle igennem gamle spørgsmål og svar, og forhåbentlig finde svar på din problemstilling. I menuen længst ude til venstre finder du artikler om bl.a. diaré og forstoppelse.

 

Læses lige nu

Mest læste