Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Sascha

Akne som 27-årig?
Hej Fie. Jeg er 27 år og oplever de sidste 2 år en stigende uren hud, og især store, ømme, væske/betændte, bylde-lignede bumser som sidder dybt i huden på mit under-ansigt, ryg og bryst. De kommer oftest kort før min menstruation, men tager ca. 3 uger før de er væk igen - ofte kan en gammel "bums" blusse op på ny samme sted. Når jeg læser om akne og ser billederne, synes jeg det ligner det som jeg har. Som teenager havde jeg ikke tendens til mange bumser eller uren hud. Det er meget generende da make-up ikke kan skjule de store bumser eller de ar som der kan komme efterfølgende. Kan jeg have fået akne nu som voksen, eller hvad tror du det kan være?

Svar: Brevkasse om psoriasis

Hej

Det kunne godt lyde som akne. Det sidder typisk i ansigt, på ryg og bryst og kan være knyttet til hormonændringerne i din menstruationscyklus, som du beskriver. Du kan godt få akne, selvom du er 27 år. Jeg forstår godt, at du føler, det er meget generende rent kosmetisk, og jeg synes helt bestemt, at du skal få din praktiserende læge til at kigge på det. Der findes nemlig forskellige behandlingsmuligheder, som du kan have gavn af.

Venlig hilsen

Fie

Dato: 28/12/2010
Skriv kommentar »

Kommentarer

Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste