Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Stine

Eksem
Hej,Jeg har haft et eksemlignende udslæt på hånden de sidste to måneder. "Symptomer": Kløe, knopper (væsker, hvis jeg bruger creme/sprit), tørhed og rødme. ca 2x2 cmJeg har uden lægens anvisning brugt en eksemcreme mod svampeinfektion (Brentacort), som virker helt perfekt. Dette har jeg brugt i en uge, hvorefter symtomerne forsvandt + en uge i tillæg, for at være sikker. Nu er jeg stoppet og eksemen er kommet trofast tilbage. Da jeg arbejder på et mikrobiologisk laboratorium har jeg taget en prøve (dyrkning), hvilket ikke gav tegn til hverken svamp eller patogene bakterier. Dette er ved at blive lidt af et problem på job i forbindelse med brug af latex handsker på job. Det virker som om at disse også forværrer eksemen.På forhånd tak,Mvh,Stine

Svar: Brevkasse om psoriasis

Hej Stine

Det kunne godt lyde som håndeksem. Du skal få en henvisning til en hudlæge, som kan behandle og følge dig.

Du er formentlig sluppet behandlingen for hurtigt. Typisk vil man behandle med en creme med binyrebarkhormon af den lidt stærkere type (gruppe 3) en gang om dagen i 3-4 uger og hvis eksemet herefter er gået i ro, så lave en udtrapningsbehandling, hvor du kun smører dagligt med binyrebarkhormon cremen i weekenden i en periode op til et par måneder.

Det er desuden enormt vigtigt, at du bruger en god fed uparfumeret fugtighedscreme hver dag i hele perioden, som basisbehandling. Spørg evt på apoteket. Skru herudover ned for dit forbrug af vand og sæbe. Og ja, dine latexhandsker kan sagtens forværre eller være årsag til dit eksem. Det bedste er naturligvis ikke at bruge handsker, men kan se du er lidt i bekneb med dit job, så prøv nogle latexfri handsker. En hudlæge vil kunne teste dig for allergi bla over for latex og ved mistanke om at dit eksem er arbejdsrelateret, skal det anmeldes til arbejdskadstyrelsen og arbejdstilsynet.

Venlig hilsen

Fie

Dato: 09/05/2011
Skriv kommentar »

Kommentarer

LTCZkCHVtn

Ja, at forste5 hvad der ste5r, plager at give teginne en sammenhe6ng.En ting er hvad der ordret ste5r, en anden ting er hvad er menes med det. Naturligvis vil det ingenting betyde at jeg skriver dette, da du blot vil antage at det er et hit mod dig.Prf8v at se6t hendes' skrifter i en samfundsrelateret sviner . Hun' tager lige se5 groft pis pe5 le6serne, som det endtelige offer . Dette gf8r hende se5 genial.Kh. Bethanys disicple (dog kender jeg ikke mit nummer). :-*PS. Elsker I ikke ogse5 at skrive se5dan nogen steder her?
Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste