Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Susanne

eksem
Jeg har lige fået konstateret eksem og det er 2-3 røde pletter, der er ca. 2-3 cm i diameter, der kommer hver gang, senere begynder huden at skalle på dem og til sidst forsvinder de med følgen at huden bliver helt hvid, der hvor de har siddet. Herefter opstår 2-3 nye pletter nye steder. De findes for det meste på arme, hænder og fødder. Jeg har fået at vide at jeg skal smøre med en binyrebarkcreme, men har prøvet det 3 gange før og dette har ikke hjulpet. Har gået med denne hudsygdome i 6-7 år. Er der noget at gøre?
Billede:

Svar: Brevkasse om psoriasis

Kære Susanne,

Det er desværre meget svært at vurdere dit billede, men ud fra din beskrivelse kan det godt lyde som det, der hedder Pityriasis alba. Det er en meget almindelig hudlidelse, som af mange opfattes som en form for børneeksem. Årsagen er ukendt.

Foruden fed fugtigscreme kan man forsøge behandling med binyrebarkhormoncreme, men ellers er der desværre ikke så meget, man selv kan gøre. Som oftest vil Pityriasis alba dog forsvinde af sig selv i løbet af nogle år.

Venlig hilsen Mette

Dato: 23/04/2012
Skriv kommentar »

Kommentarer

Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste