Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Ole

Hvad er talgknopper?
Kære brevkasse.I forbindelse med en opgave har jeg rent konkret brug for at vide, hvad talgknopper er. Jeg har researchet emnet på nettet, men ofte beskrives talgknopper som synonym med talgkirtler, hvilket jeg mener er forkert. Sidder talgkirtler ikke altid under huden? Jeg har læst nogle steder på nettet, at talgkirtlerne sidder inde i huden på det meste af kroppen, men ved kønsdelene sidder de ofte udvendigt. Derfor opstår der knopper på kønsdelene, hviket betegnes som talgknopper. Et enkelt sted stod der, at talgknopper ikke er talgkirtler. Talgknpper er små hudceller, der er "fanget" lige under hudens overflade.Det lyder mere plausibelt, men jeg er langt fra sikker på, at dette er rigtigt.Jeg vil værdsætte, hvis du/I kan hjælpe kan forklare mig, hvad talgknopper egentligt er.På forhånd tak!

Svar: Brevkasse om psoriasis

Kære Ole,

Tak for dit spørgsmål. Talgkirtler er små kirtler, som sidder i huden overalt på kroppen (minus håndflader og fodsåler). De producerer en olieret substans, talg, som dannes af fedt og døde hudceller. Talgknopper er ikke en medicinsk betegnelse, men hvis talgkirtlens udførselsgang stopper til, kan der dannes en lille knop. Det er måske det, du tænker på. Hvis du er interesseret i at vide mere om hudens anatomi, vil jeg anbefale dig en låne/købe en bog om 'histologi'.

Venlig hilsen Mette

Dato: 04/02/2012
Skriv kommentar »

Kommentarer

qCsqjHNHwjWvNZXRA

Bonjour Julien,De nombreux tests ont e9te9 faits, qui ont prouve9 l eificacfte9 de la sophrologie.Une moyenne de temps de gue9rison et de temps d hospitalisation divise9 par deux.C est la raison pour laquelle tous les grands centres anticance9reux ont des sophrologues e0 domicile.Prends soin de toi.Luc Mister no stress – votre coach antistress en ligne

pPscvSwXyOM

Healthier impact raregding brushes have grown necessary when it comes to refrain from microbes changing through the help of face then, it is advisable to healthier your pet implementing non-soapy harsh chemicals as well as baby toddler the baby baby wipes.

RxQTMNRzwRAIehCa

Stride: Jeg er ogse5 alvorligt bange for, at den slags me6nd ikke er til os.Anna: Tak!(Meget kort foerluermt udtryk for, at jeg er glad for, at du le6ser med)Superheltemor: Pis! Jeg he5bede, jeg tog fejl - for det er ikke en generalisering, der pe5 nogen me5de, gf8r mit liv nemmere.Tak, McMofling. Jeg har ferie en uge endnu, og se5 he5ber he5ber he5ber jeg, at jeg kan finde energi til at blogge mere end to gange om me5neden, ne5r jeg ste5r i hverdag op til issen igen.
Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste