Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Line

Hvide pletter på huden
Hej, Jeg har fået nogle hvide pletter på benene, som ligner "hvide fregner" - der er også lidt på armene, og jeg er bange for at det spreder sig. Jeg har søgt på nettet, og det kan jo nærmest være alt fra solskade til svamp til p-piller! Pletterne er mest tydelige på brun hud og klør ikke, men som sagt er jeg nervøs for at de spreder sig - vil nødig være plettet over hele kroppen. Jeg er aldrig blevet solskoldet efter ophold i solen, jeg har været på p-piller i 6 år uden nogle mærkbare bivirkninger, og jeg er rimelig flittig til at sørge for min hud. Jeg lider af atopisk eksem, og generelt forekommer hudproblemer også i resten af familien. De steder hvor de hvide pletter opstår, er dog normalt ikke steder, hvor jeg får eksem. Jeg opdagede dem for cirka en måned siden. På forhånd tak for svar

Svar: Brevkasse om psoriasis

Hej

Du har helt ret i, at det kan skyldes alt fra solskade til svamp. Det er svært at give dig en diagnose uden at have set dig. Jeg synes, du skal gå op til din egen læge og få kigget på det. Jeg er sikker på, at han/hun hurtigt vil kunne give dig et nærmere svar.

Venlig hilsen

Fie 

Dato: 29/01/2011
Skriv kommentar »

Kommentarer

ptNNPOsgFwzwYmHQM

Har nogle lignende fra ocbejt, med et sort/hvidt fjer mf8nster pe5. Er total glad for dem egentlig, det er bare sje6ldent jeg bruger dem fordi de skal stryges hver eneste gang jeg hiver dem frem ;) jeg styler dem som dig med tee og le6derjakke, ellers med en let strik eller en skjorte :-) sf8rger for at holde looket simpelt for ikke at tage fokus fra bukserne :-) og se5 synes jeg det ser knald godt ud med en fin le6bestift og he5ret i en knold :-)

KvAdacFDYQWymLKlNI

tak:) BH'en fandt jeg i en H M i sverige. De havde den i alle muigle farver. T-shirten er ogse5 fra H M, men det er et lille stykke tid siden jeg kf8bte den. ved ikke om man stadig kan finde den?

hvide pletter

Jeg har lagt mærke til at inden pletterne kommer så er der en "plet" med rug hud, som man kan kradse af (som en svamp). Kan man ikke få noget for det for jeg synes heller ikke det er klædeligt at få flere og flere af de hvide pletter og der kommer flere og flere desværre. Jeg har ikke brugt p-piller i 35 år så det kan ikke være det. Pletterne kommer også om vinteren. Det ville være dejligt om man kunne finde svar eller. venlig hilsen Pia

Hvide pletter

Jeg synes godt Fie kunne sige lidt mere om hvad hun tror det er. Jeg har det også. Der er mange der har det. For mit vedkommende er det noget der er kommet efter jeg blev 40. Det er som du siger, pletter der ligner fregner de er bare hvide. De stikker ikke ud af huden. De kan både være svagt hvide, men også til tider meget hvide. De er blevet lidt større med tiden og der bliver også flere af dem. Jeg vil sige at de mest kommer hvor der kommer meget sol, så det ville være nærliggende at tro det havde noget med solen at gøre. Kunne man eksempelvis prøve sig frem med noget for at se om de forsvandt, noget antisvampe middel?
Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste