Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Anette

Kløen på hænder og fødder
Kære Annesofie Jeg er begyndt at opleve kløen på hænder og fødder om natten. Der er ikke kløe om dagen eller ved bevægelse. Jeg har ingen allergier i øvrigt. Hvad kan det være ?

Svar: Brevkasse om psoriasis

Hej

Tør hud kan give kløe, som du beskriver. Luftfugtigheden er lavere om vinteren, og huden tørrer let ud. Den tørre hud kan udvikle sig til eksem. Du vil føle kløen tydeligere om natten under din varme dyne end i dagtiden. Du skal smøre dig med fed fugtighedscreme dagligt på hænder og fødder. Desuden bidrager sæbe og vand til udtørring af huden, så måske du kan holde lidt igen med at vaske for meget hænder. Hvis dette ikke virker trods daglig brug, så kontakt din egen læge. Han/hun kan evt supplere med noget binyrebarkhormon creme eller udrede dig for andre årsager til din kløe.

Venlig hilsen

Fie

Dato: 25/11/2010
Skriv kommentar »

Kommentarer

qnBhoZsQIMptSAX

Too many coniepmlmts too little space, thanks!
Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste