Brevkassen om: Hudsygdomme og -pleje

Spørgsmål: Torben

Røde hårsække
Hej Annesofie. Jeg har i mange år døjet med en meget grim hud. Jeg har røde prikker over alt, og hvad jeg kan se så er det hårsækkene der er årsagen til dette. Jeg har meget begrændet hårvækst på arme og ben, og ved ikke om det skyldes hårsækkene. Er der noget jeg kan gøre, for at fjerne årsagen til mine tilstoppede/betændte hårsække ?

Svar: Brevkasse om psoriasis

Hej

Betændelse i og omkring hårsækkene kaldes follikulitis. Det kan være svært at komme af med. Det kan skyldes en række forskellige ting blandt andet infektion med de bakterier, som hedder stafylokokker. Man kan tage en prøve og se om det skulle være bakterier. Hvis årsagen er bakterier, kan man give en antibiotika kur med tabletter. Det kan også skyldes svækket almentilstand, sukkersyge, øget svedproduktion m.m. Du må sammen med din læge eller evt hudlæge forsøge at komme årsagen nærmere. Behandlingen består generelt i god grundhygiejne med vand og sæbe. Du kan supplere med huddesinfektion med klorhexidin fx i form af Hibiscrub eller Descutan (spørg på apoteket).

Venlig hilsen

Fie

Dato: 26/11/2010
Skriv kommentar »

Kommentarer

Kronisk hudsygdom

Jeg har lignende problemer og min hudlæge har diagnosticeret mig med den kroniske hudsygdom keratosis pilaris.
Huddoktor.dk

Brevkasse om psoriasis, Huddoktor

Hvis du har specifikke spørgsmål til den immunologiske hudsygdom psoriasis, kan du få svar på dem i Psoriasis-brevkassen på www.huddoktor.dk

Huddoktor.dk råder desuden over en vidensbank om hudlidelserne akne, atopisk eksem, fnat, hudkræft, håndeksem, hårbundssygdomme, insektbid og -stik, modermærkekræft, portvinspletter, rosacea og svampeinfektioner. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, anbefaler vi, at du opsøger egen læge med henblik på evt. henvisning til en hudspecialist.

 

Læses lige nu

Mest læste