Ændret vaccinationsprogram for danske børn

Pr. 1. april 2008 er det danske børnevaccinationsprogram ændret, idet MFR2-vaccinationen (mod mæslinger-fåresyge-røde hunde) rykkes frem til at blive givet ved fireårs børneundersøgelsen. Tidligere blev denne vaccination givet ved 12-års alderen.

Ændringen sker for at få en bedre dækning af vaccinationen og dermed sikre, at flere børn bliver vaccineret imod mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Der bliver etableret en overgangsordning på otte år, så børn, der er ældre end 4 år er sikret en vaccination. De børn vaccineres fortsat i 12-årsalderen.

Hvorfor vaccinere børn?

Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni forskellige infektionssygdomme. Se vaccinationerne og programmets tidsintervaller. Vaccinationerne foretages hos de praktiserende læger, der også rådgiver forældrene.

De sygdomme, som børnene vaccineres imod, er alle alvorlige og kan føre til dødsfald eller varige skader, hvis barnet ikke bliver vaccineret. Risikoen for at dit barn fx får meningitis (hjernehindebetændelse) kan nedsættes betydeligt ved vaccination.

Nogle af de sygdomme, børnene bliver vaccineret imod, er nu sjældne i Danmark pga. børnevaccinationsprogrammet. Sygdommene findes dog stadig i andre lande, og erfaringer viser, at de kan dukke op igen, hvis ikke danske børn lader sig vaccinere.

 

Kilder

www.sygebørn.dk

Det danske børnevaccinationsprogram pr. 1. april 2008

Statens Serums Instituts meddelses om ændringen

Læses lige nu

Mest læste