Små gåture godt for blodtrykket

Fire gåture á 10 minutter sænker blodtrykket i længere tid end én lang gåtur på 40 minutter. Det viser et nyt studie, publiceret i Journal of Hypertension.

I studiet undersøgte forskerne hvilken effekt korte gåture har på blodtrykket, sammenlignet med en lang gåtur på 40 minutter.

Korte ture holder blodtrykket nede længst

Deltagerne blev bedt om at gå på et løbebånd i 40 min. Efter en uge blev de bedt om at gå på løbebåndet igen, denne gang skulle de gå fire 10-minutters gåture, inden for et 3 ½ timer langt tidsrum. 

Blodtrykket faldt for begge typer motion, men det forblev lavere i længere tid, efter de fire korte gåture. Effekten på blodtrykket varede 11 timer hos de personer, der gik fire 10-minutters gåture, mod kun 7 timer hos de personer, der gik én lang tur.

21 personer deltog i undersøgelsen.

Motion i små portioner motiverer

Forskerne håber, at det nye studie vil motivere folk, som ikke har tid til at motionere i lang tid ad gangen. I dag anbefales det at dyrke ca. 30 minutters moderat motion om dagen. Det nye studie peger dog på, at 10 minutter her og der i løbet af dagen, kan have mindst en lige så gavnlig effekt på blodtrykket.

 

Kilde

www.incirculation.net

Læses lige nu

Mest læste