Behandling af knogleskørhed

Hvis man ønsker at øge knoglemassen og styrke knoglerne, er medicinsk behandling af osteoporose ofte nødvendig. Men også tilskud af kalk og D-vitamin samt en ændret livsstil er vigtigt for behandlingen af knogleskørhed.

Flere undersøgelser har vist, at medicinsk behandling kan medvirke til at udsætte, eller helt forhindre, knoglebrud. Medicinen virker ved at øge knoglevævets styrke og evne til at modstå brud, enten ved at hæmme knoglenedbrydningen, eller ved at styrke dannelsen af nye knogler.

Hvordan behandler man osteoporose?

Har du fået konstateret knogleskørhed, er der heldigvis masser man kan gøre for at undgå, at sygdommen udvikler sig. Formålet med at behandle knogleskørhed er at øge knoglemassen og styrke knoglerne. Det betyder som regel både medicinsk behandling, tilskud af kalk og D-vitamin samt ændringer i din livsstil. Flere undersøgelser har vist, at medicinsk behandling kan medvirke til at udsætte, eller helt forhindre, knoglebrud. Medicinen virker ved at øge knoglevævets styrke og evne til at modstå brud, enten ved at hæmme knoglenedbrydningen, eller ved at styrke dannelsen af nye knogler.

2 forskellige behandlingstyper

Der findes to principielt forskellige typer af behandling for osteoporose. De mest anvendte behandlinger er såkaldt ”anti-resorptive”, dvs. de forhindrer yderligere knogletab, styrker knoglerne, men de genopbygger ikke knoglemængden ret meget. Behandlingerne er dog yderst effektive og nedsætter typisk forekomsten af brud med 50%.

Det andet behandlingsprincip er såkaldt ”anabol” behandling. Dette er medicin, som genopbygger knoglevævet. Disse behandlinger er i øjeblikket meget dyre, har været i brug relativt kort tid og forbeholdes derfor patienter med svær osteoporose.

Relevante læsning
Osteoporosedoktor.dk

Læses lige nu

Mest læste