Fingergymnastik og god kontorholdning

Gymnastik for fingrene kan forebygge museskader, og små skulderbevægelser ved skrivebordet kan forbedre kontorholdningen. Prøv selv.

Her får du fire små øvelser til at lave ved eller i nærheden af dit kontorbord. Øvelserne kan modvirke den effekt, som mange har af at sidde mange timer foran en computer. Prøv selv og se om du mærke en ændring, når du har lavet øvelserne dagligt i et par uger.

Fingergymnastik

Bøj dine arme, så dine håndflader vender op mod dit ansigt. Sæt en timer på et minut og bøj og stræk alle leddene i dine fingre, så meget som muligt og så hurtigt som muligt uden pause i et minut. Styrker dine fingerled, håndled og underarme og kan derfor være med til at forebygge museskader. Lav øvelsen dagligt.

Skulderrotationer

Hold dine arme bøjede frem foran dig med hoftebreddesafstand mellem dine hænder, og håndfladerne op mod dit ansigt. Hold overarmene helt ind til kroppen, og nu drejer du hænderne ud til hver sin side, så langt du kan komme samtidig med at overarmene beholder kontakten til ribbenene. Drej tilbage til udgangspunktet og fortsæt. Lav i alt 25 gentagelser. Retter brystkassen op.

Rygstræk

Stil dig med front med en væg cirka en meter ud fra den, bøj i hofterne og sæt håndfladerne ind mod væggen med fingerspidserne op ad. Hold din ryg helt lige og strakt og hold samtidig vægten på dine hæle. Bliv stående i strækket et minut og gentag et par gange. Strækker både ryg og bagsiden af benene.

Nakkestræk

Sid ned med ret ryg. Sæt to fingre på din hage og skub hagen ind mod halsen uden at bøje eller overstrække nakken. Hold skubbet cirka et halvt minut og giv slip. Gentag cirka ti gangen. Strækker nakkehvirvlerne.

Læses lige nu

Mest læste