Flere og flere spiser fortrydelsespiller

Salget af fortrydelsespiller er fortsat stigende, og flere kvinder vælger at sluge sådan en pille frem for at bruge almindelig prævention

Salget af nødprævention, også kaldet fortrydelsespiller steg i 2007 med 13,5 procent i forhold til året før. Nøjagtig samme tendens ses også i år, viser en ny analyse/undersøgelse, som Apotekerforeningen har lavet for Ritzau.  
I løbet af de første fem måneder, der er gået af 2008, er der solgt 12,5 procent flere fortrydelsespiller på landets apoteker sammelignet med samme periode sidste år. Det svarer til, at der i år allerede er solgt knap 42.000 piller, hvor der sidste år i samme periode kun blev solgt lidt over 37.000.
Landets apoteker har mærket den stigende efterspørgelse af fortrydelsespiller. Det har blandt andet fået Århus Løve Apotek til at lave en spørgeskemaundersøgelse sidste år blandt de kvinder, der købte pillerne, oplyser Ritzau til Politiken. 

Fortrydelsespiller er billigere

Undersøgelsens resultater peger på, at flere kvinder synes p-piller er for dyre, og derfor vælger de en alternativ præventionsform.

>>Der var en gruppe piger, der fortalte, at de syntes det var dyrt at købe p-piller, og som ikke havde en fast kæreste, og som derfor valgte nødprævention, når der var brug for det<<, fortæller Bodil Brock, Apoteker på Århus Løve Apotek til Ritzau i Politiken og tilføjer, at det også har skabt en stigning i salget, at det ikke længere er nødvendigt at have recept for at købe fortrydelsespiller.

Stigende bevidsthed

 Bodil Brock mener også, at det stigende salg peger på en stigende bevidsthed om pillerne:

>>Tidligere var der nok nogle unge kvinder, der efter at have haft ubeskyttet sex regnede på, hvor de var i deres cyklus og derfor i nogle tilfælde satsede på, at de ikke blev gravide. I dag er det min fornemmelse, at der er flere, der ikke vil tage den chance, og derfor for en sikkerheds skyld tager en fortrydelsespille<<, siger hun.

Ikke kun negativt

Lotte Fonnesbæk sundhedsfaglig chef for apotekerforeningen advarer mod kun at tolke udviklingen som negativ, selvom hun erkender, at der er unge, der bruger fortrydelsespillerne på en uhensigtsmæssig måde.

>>Ud fra et helbredsmæssigt perspektiv er det i hvert fald et godt alternativ til aborter<<, siger Lotte Fonnebæk til Ritzau i Politiken.

Kilde: Politiken 

Læses lige nu

Mest læste