Har du husket det blå kort til ferien?

Der er flere gode grunde til at have EU's blå sygesikringskort med på ferie. Læs her hvad det dækker og hvordan du anskaffer dig det.

 

Det er en god ide at have det blå kort med på ferie, hvis du lider af en kronisk sygdom. Det kan ske, at du får behov for behandling i udlandet, og med det blå kort i hånden er du dækket “behovsbestemt sygehjælp”. Det vil sige situationer hvor det er lægen, der afgør, hvilken behandling du kan få.

Hvis du er af sted i mere end 30 dage eller rejsen indebærer en form for erhvervsaktivitet, er det ligeledes smart at have det blå kort med dig.

Sådan dækker det blå kort

  • Det blå EU-kort dækker alle rejser og ophold i EU lande i op til et år
  • Det giver ret til læge- og sygehusbehandling samt medicin, hvis uheldet er ude, og man bliver syg under et ophold i et europæisk land – på samme vilkår som landets egne borgere. Det vil sige, at kortet kun giver ret til de ydelser, som borgerne i det pågældende land har ret til.
  • Generelt dækker det både behovsbestemt sygehjælp, akut sygdom og tilskadekomst.

OBS:
Hvis du rejser til de Nordiske lande, Storbritannien og Nordirland er det ikke nødvendigt at have det blå kort med, her behøver du kun dit pas.
Vær opmærksom på, at kortet ikke dækker, hvis behandleren i det pågældende land ikke er tilknyttet den offentlige sygesikring.
Det blå kort dækker heller ikke sygetransport hjem til Danmark eller hvis formålet med rejsen ligefrem er at blive behandler i udlandet.

Sådan anskaffer du dig det blå EU kort

Kontakt dit lokale borgerservicecenter eller klik ind på www.borger.dk og bestil det blå kort. Det er ganske gratis.

Hvis du bor i Københavns Kommune kan du også bestille kortet ved at sende en sms til 1241 med teksten BLÅT. I løbet af et minut kommer der en sms retur med et link og en formular, hvor man selv kan indtaste sine oplysninger.

 

 

Læses lige nu

Mest læste