Ny interaktiv udstilling: Hvad sker der, når din krop bliver din fjende?

På en sansbar og levende måde kan du gennem den nyåbnede interaktive udstilling ’LEARN’ lære om autoimmune sygdomme, som rammer mange tusinde danskere

 
LEARN er verdens første rejseudstilling, som er bygget op som en gigantisk, kunstnerisk udført blodåre. I LEARN kan besøgende se, føle og høre, hvad autoimmune sygdomme er – over og under huden. LEARN kan ses og opleves på Rådhuspladsen den 10.-11. juni 2009. Herefter skal udstillingen turnere rundt i landet og resten af verden.

Autoimmune sygdomme er grobund for mange myter, misforståelser og fordomme, som gør sygdommene endnu mere vanskelige at bære for patienterne. Det skal verdens første interaktive rejseudstilling om autoimmune sygdomme, LEARN, råde bod på.

Få en rejse gennem blodårerne
I LEARN kan de besøgende få en gratis ti minutters rejse gennem deres egne blodårer. Her oplever du, hvad sygdomme som Crohns sygdom er, hvad de ikke er, og hvad de har tilfælles. Udstillingen giver en unik mulighed for at se, høre og føle, hvad der sker, ”når din krop bliver din fjende”
Forestil dig, at dit immunforsvar pludselig begynder at tage “fejl”. At det i stedet for at beskytte din krop begynder at angribe dig indefra. Det lyder som en dårlig skrækfilm, men er virkelighed for mange millioner mennesker verden over.

Kom myter og fordomme til livs

Bente Buus Nielsen, der er formand for Colitis-Crohn Foreningen i Danmark, er en af dem. Og ”når kroppen bliver din fjende ” er hendes oversættelse af den autoimmune sygdom, som hun har: Crohns sygdom. Det er en kronisk tarmbetændelse, som har haft store konsekvenser for hendes tilværelse.
- Selvom man i dag kan behandle symptomerne, har vi først nu med LEARN-udstillingen fået en ”kur”, der kan fjerne de myter, fordomme, tabuer og den manglende forståelse, som patienter med Crohns sygdom og andre autoimmune sygdomme møder hver dag, siger Bente Buus Nielsen i en pressemeddelse.
Bentes historie er en central del af LEARN og hendes holdninger deles af resten af holdet bag udstillingen, som omfatter tre danske patientforeninger, Hvidovre Hospital og health care-virksomheden Abbott. Parterne er gået sammen om at skabe opmærksomhed om en gruppe sygdommes sande natur i et forsøg på at aflive de myter, der knytter sig til dem. Sygdomme som psoriasis, Crohns sygdom og adskillige gigtsygdomme viser sig på forskellige måder, men har mange fælles træk og konsekvenser.

På Dagenssundhed kan du de næste par uger følge nogle patienthistorier fra LEARN.

Læs mere om udstillingen på: http://www.learnexpo.info

Læses lige nu

Mest læste