Få styr på din stress

Når vi er stresset kører hjernen på højtryk. Vi kan ikke fokusere, fordi vi ikke slapper af, mens intens fokusering samtidig forbedrer evnen til at slappe af.

Stress bevirker, at hjernen lukker af for energistrømmen og kommunikationen. Det sker ikke kun mellem højre og venstre hjernehalvdel, men også mellem den forreste og bagerste hjernehalvdel.
Er hjernen kronisk stresset over en længere periode kan resultatet blive udbrændthed og andre alvorlige psykiske og fysiske problemer.

Træn din hjerne – og stress af

Vejen til et mindre stresset liv er mental fitness træning, ifølge psykolog Erik Hoffmann. Gennem hjernegymnastik kan du forbedre dine evner til både at fokusere og slappe af, hvorved dit stressniveau falder dramatisk. Desuden forbedres evner inden for opmærksomhed, beslutsomhed, nærvær, overblik, kropsbevidsthed og mental balance ved træningen.

Det er alfabølgerne i hjernens bagerste halvdel der trænes, når evnen til at afslappe skal styrkes, mens evnen til at fokusere aktiverer gammabølger i pandelapperne, som sidder i forreste del af hjernen.

Hjernetræningen

Hjernebølgetræningen – eller neurofeedback, som det hedder, foregår ved hjælp af moderne højteknologi, hvor små følere, som afmåler bølger i hjernen, er fastgjort til hovedet. Via overførsel til en computer kan hjernens aktivitet og funktionsniveau analyseres. Under træning lærer man bevidst at styre en bestemt tilstand for eksempel fokusering eller dyb afslapning.

 

Læses lige nu

Mest læste