citronmarineret laks

I ugens ret anvendes grov bulgur, som er knækkede hvedekerner, der en en god erstatning for ris. Bulgur skal ikke koge lige så lang tid som ris og indeholder mere fiber til din mave og for din sundhed. Bon appetit!

Opskriften er til 4 personer


Ingredienser:

  • 4 stk. laksefilé a ca. 100 g pr. stk
  • saft og skal af 1 økologisk citron
  • 2 spsk. rapsolie
  • salt og peber
  • 2 dl. grove bulgur eller perlespelt
  • ½ melon (fx honning-, net- eller galiamelon)
  • 1 moden mango
  • 1 bakke spinat
  • 1 bdt. friske asparges
  • 1 pakke sukkerærter
  • saft og skal af 1 økologisk citron
  • 2 spsk honning
  • evt. 2 spsk rapsolie
  • 40 g ristede pinjekerner

Fremgangsmåde:

  1. Bland en marinade af citronsaft, citronskal, rapsolie, salt og peber.
  2. Hæld marinaden over laksen og lad den trække på køl en halv time.
  3. Tænd oven på 175 grader.
  4. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
  5. Laksen tilberedes i et ildfast fad i 15-20 minutter.
  6. I mens koges bulguren og grøntsagerne rengøres.
  7. Asparges og sukkerærter skæres i mundrette stykker.
  8. Melon og mango skæres i tern.
  9. Skyl spinaten grundigt, og lad vandet dryppe af.
  10. Rør en dressing af citronsaft og honning.
  11. Når laksen er ved at være færdig tilberedt, blandes grøntsager, frugt og pinjekerner til en salat og dressingen hældes over.
  12. Server den bagte laks med den friske salt og evt. godt brød.

Velbekomme!

Næringsindhold per person: 2445 KJ

  Energifordeling (%)    
Protein 21,2
   
Kulhydrat 46,0
   
Fedt 32,7
   

Læses lige nu

Mest læste