Forret - Krabbe-springroll med ingefær og citronverbena

Prøv en forret med delikate spirngrolls med krabbekød. Krabbens milde smag og stadigvæk strukturelle konsistens vidner om smag og nuance. Kombiner dette med det skarpe og krydrede fra ingefær og citronverbena, og denne lille sjove forret kan overraske selv det mest kræsne selskab.

4 personer

Tid:

1 time
Sværhedsgrad: Middel

Når rollerne fremstilles er det vigtigt, at de får lov til at sætte sig inden at de udbages!

Ingredienser:

  • 1 pakke springroll dej
  • 1bundt forårsløg
  • 100 gram ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ kinaradise
  • 1 bundt citronverbena
  • 200 gram pillet krabbekød
  • Soja
  • Hvid peber
  • Vindruekerneolie til udbagning

Souffléfars:

  • 1 stort kyllinge bryst
  • 1 spsk. salt
  • ¼ dl past æggeblomme
  • ¼ dl past æggehvide
  • ½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Souffléfars: Kyllingbryst køres på en blender. Derefter tilsættes der salt og peber, og kødet køres sejt. Efterfølgende kommes der lidt æg ved (lidt ad gangen) til en emulsion, og piskefløden tilsættes til sidst. Farsen skal have en homogen konsistens, lidt fløde kan tilsættes, hvis ikke konsistensen er tilfredsstillende.
  2. Forårsløg snittes meget fint i strimler og lægges i isvand (for at fjerne den skarpe smag). Kinaradise rives groft, og blandes med det fint hakkede hvidløg og den revne ingefær. Citronverbena plukkes og snittes i strimler. Forårsløget tages op og tørres i et klæde. Det hele blandes sammen og krabbekødet samles med souffléfarsen. Krydres med lidt soja og hvid peber.
  3. Springrolldejen ”smøres” med lidt æggeblomme på kanterne og fyldet pakkes som en cigar i midten. Enderne foldes henover hinanden og rullen rulles stramt og stilles på køl i ca.3 timer (under vådt klæde).
  4. Olien varmes op og rullerne udbages to ad gangen, alt efter hvor stor gryden er. Efterfølgende lægges de på fedtsugende papir og krydres med salt.

Serveres med sød chili/blommesauce og med sprøde rejechips til.

Læses lige nu

Mest læste