Forret - Råmarineret stegt tun med fluffy sugarsnaps og tang salat

Østens mystik omkring mad har altid overrasket os. Smag, konsistens og sammensætningsforhold er anderledes end i ”vores” del af Europa. Her er en nem opskrift på alt det søde, sprøde og smagsfulde fra Østens køkken. Bon appetit!

4 personer

Tid:

1 time
Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser:

  • 100 gram sugarsnaps
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram ingefær
  • 1 stk. radiccio salat
  • 1 pakke glasnudler
  • 1 bundt purløg
  • 1 stk. limefrugt
  • 100 gram self-raising mel
  • 500 gram frisk tun i små klodser
  • Sesamolie
  • 1 stk. moden thai mango
  • Sojasauce
  • Sesamkerner
  • 1 bundt thai basilikum
  • Salt og peber
  • 1stk æg
  • Vindruekerneolie til frit
  • Vand

Fremgangsmåde

  1. Tun skæres ud i klodser, marineres med sesamolie, peber og hakket thai basilikum. Sugarsnaps ordnes og enderne skæres af. Ingefær skrælles og rives fint. Hvidløget hakkes meget fint og blandes sammen med soja og sesamolie. Sugarsnaps marineres 3 timer med ingefær, hvidløg, soja og sesamolie.
  2. Melet tilsættes æg og lidt vand, salt og peber og melblandingen røres sammen til en lidt masse.
  3. Glasnudler koges og køles af. Radicciosalat snittes meget fint, purløg skæres og lime presses for saft. Dette blandes sammen og tilsættes halvdelen af de ristede sesamkerner, lidt sesamolie, sojasauce og kværnet peber.
  4. Tun ristes meget hurtigt på en varm pande, kun så den lige får stegeskorpe, men er rå indvendig. Efterfølgende vendes den i lidt sesamolie, drysses med ristede sesamkerner og krydres med salt og peber
  5. Sugarsnaps vendes i melet og steges/bages ud i den varme olie til de er sprøde på overfladen, de kan evt. krydres med lidt wasabipulver og jomfru i det grønne
  6. Nudelsalaten anrettes i en dyb skål. Tun og sugarsnaps kommes på toppen, derefter stænkes salaten med sojasauce, limesaft og skåret mangofrugt.

Spises med pinde.

Læses lige nu

Mest læste