Forret - Rørt laksetatar med syltede grønne tomater og spæde salater

Lav din egen laksetatar og server med hjemmebagt brød. Laksen får først sin berettigelse når harmonien mellem det fede og det syrlige kombineres. Nuanceforskelle, farvespektrum og konsistens er alle elementer der fuldender en sensorisk oplevelse. Bon appetit!

4 personer

Tid:

1 ½
Sværhedsgrad: nem/middel

Ingredienser:

  • 400 gram trimmet lakse filet
  • 100 gram syltede grønne tomater
  • 3 stk. bananskalotteløg
  • 2 spsk. sennepsfrø
  • 2 stængler krondild
  • 1 pakke spæde salater
  • ½ stk. kinaradise
  • 1pk rødbedespirer
  • 2 citroner
  • 1dl olivenolie
  • Eddike
  • Salt og hvidpeber
  • 1 potte rød basilikum

Syltede grønne tomater:

  • Grønne tomater
  • 2 dl eddike
  • 1 stænglen krondild
  • 100 gram sukker
  • 3 dl vand
  • 1stk. bananskalotteløg

Fremgangsmåde

  1. Vand, eddike, sukker og krondild bringes i kog. Skalotteløg snittes i ringe og blandes med de skyllede tomater. Når lagen koger kommes tomater og løg i, dette koger i ca.3 minutter og hældes efterfølgende på atamon skyllede glas og stilles på køl.
  2. Laksen hakkes fint med en skarp kniv og kommes i en skål. Skalotteløg skæres i fine tern. Citronerne presses. Sennepsfrø koges bløde i vand sammen med skuddene fra krondild. Skindet fra de grønne tomater fjernes og tomatkødet skæres i små fine tern. Laksekødet blander du med løg, tomat, sennepsfrø og krondild, derefter krydres det med salt, peber, presset citronsaft og olivenolie, stilles derefter på køl. 
  3. Kinaradisen skrælles og skæres i skiver af ca.1 ½ cm tykkelse og koges mørt i saltet vand.
  4. Den spæde salat skylles grundigt og slynges.
  5. Laksen anrettes i et cirkelformet tårn og kinaradise kommes på toppen som låg. Ovenpå anrettes der rødbedespirer og top skud fra basilikum. Den spæde salat iblandes resten af basilikummen og anrettes på tallerkenen, krydres med salt, peber eddike og lidt olivenolie.

Hjemmebagt brød:

4 personer

Tid:

30 minutter
Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser:

  • 25 gram gær
  • 500 gram durum mel
  • 500 gram hvedemel
  • 10 gram malt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 750ml vand

Fremgangsmåde

  1. Vand, gær, salt og sukker blandes. Durummel og hvedemel sigtes ned i vandet og dejen æltes grundigt ca. 15 minutter. Dejen stilles til hævning et lunt sted og formes efterfølgende til flutes som rulles i maltmelet inden at de bages ved 215 grader i ca. 18minutter.

Læses lige nu

Mest læste