Forret - Spicy gazpachio med reje wong-tong

Denne Pamploniske og asiatiske vidunderret sender tankerne hen mod Spanien og sydlige provinser i Kina. Duften af friskbagt wong-tong, tapas og intensiteten af røget piment d´espelette fuldender retten. Bon appetit!

4 personer

Tid:

1 ½ time
Sværhedsgrad: Let/middel

Ingredienser:

  • 1 kg modne tomater
  • 1 stk rød peber
  • 1 stk. gul peber
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skive toastbrød uden skorpe
  • ¼ dåse tomatpuré
  • 1dl sødmælk
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. piment d´espelette

Fremgangsmåde

  1. Alle grøntsager skylles grundigt og skæres i grove stykker. De kommes i en beholder med tilhørende låg.
  2. Tomatpuré, toastbrød, mælk, salt, piment d´espelette og sukker kommes ved og der røres rundt.
  3. Beholderen stilles på køl i 7 timer (gerne mere) og blandingen trækker smag.
  4. Derefter blendes det hele fint og sigtes gennem en fin sigte, smages til med frisk kværnet peber.

Ingredienser til reje wong-tong:

  • 1 pakke wong-tong dej
  • 1 stk. æggeblomme
  • 200 gram rejer
  • 25 gram ingefær
  • 1 bok choi
  • ½ bundt thai basilikum
  • ½ pakke bønnespirer
  • Salt
  • Vindruekerneolie til friturestegning
  • 1 tsk. piment déspelette

Fremgangsmåde

  1. Rejer hakkes groft og ingefær rives henover. Bok-choi skylles og stænglerne snittes fint. Thai basilikum plukkes og bladene blandes med rejerne, som tilsættes bønnespirer og salt. Wong-tong dejen pakkes ud og smøres med æggeblomme. Rejeblandingen lægges som en lille trekant og pakken foldes henover og enderne lukkes. Pakkerne stilles på køl i 1 time. Olien varmes op og dej-pakkerne bages heri, lægges efterfølgende på papir og krydres med salt og piment d´espelette.

Læses lige nu

Mest læste