Forret - Råmarineret lam med salvie og kapers

Ungt lammekød smager helt fantastisk, når det er tilberedt ordentligt. Smagen af friske krydderurter kombineret med lam kan højne en hver måltids oplevelse.

4 personer

Tilberedningstid:

1 ½ time

Sværhedsgrad:

Middel

Ingredienser

  • 2 stk. lammefilet

  • ½ bundt persille

  • ½ bundt salvie

  • ¼ bundt basilikum

  • 4 stængler sar

  • 100 gram kapers

  • 3 dl soja

  • 1 fed hvidløg

  • 2 skiver økologisk citron

  • 100 gram ingefær

  • 2 stk. glaskål

  • 20 stk. tynde purløgstængler

  • 2 spsk. dijon sennep

  • Salt

  • Hvid peber

  • Olivenolie

  • Afklaret smør til stegning

Fremgangsmåde

Lammefileterne ordnes og brunes af i afklaret smør. Derefter steges de færdige i olivenolie. De skal steges i ca.3 minutter.
Krydderurterne ordnes og skylles, derefter hakkes de meget fint. De færdig stegte lammefileter krydres med salt og peber, derefter rulles de i dijon sennep og de hakkede krydderurter. Pakkes stramt i film og stilles på køl.

Soja, hvidløg, citronskiver og revet ingefær koges ned til det halve, derefter sies sojasaucen og smages til evt. med hvid peber. Konsistensen skal være mere tyk og aromatisk end alm. soja.
Glaskålen ordnes, skrælles og rives fint i strimler og blandes med sar, derefter krydres den med salt, peber og lidt citronskal. Kapers udvandes grundigt og hakkes groft

Lammekødet skæres i 1,5 cm tykke skiver og dækker en tallerken. Kødet lægges som en cirkel og krydres med olivenolie, kapers og hvid peber. Glaskålen lægges i midten af kødet og sojasaucen bruges til at ”tegne” med. Purløget dekorerer glaskålen på toppen.

Retten kan med fordel tilføres frittede mini tomater i salvie.

Læses lige nu

Mest læste