Hovedret - Risotto med oksekød

Retten, risotto, som italienerne elsker at spise, mens de nyder et glas Toscansk Chinti classico og sprøde croustinier med oliven tarpanede og parmesanost.

4 personer

Tid:

45 minutter

Sværhedsgrad:

Under middel

Ingredienser

  • 300 gram oksemørbrad

  • 400 gram aborioris

  • 1 liter hønsebouillon

  • 200 gram fint revet parmesanost

  • 150 gram mascapone

  • 1 bundt salvie

  • 2 stk. majskolber

  • ½ bundt purløg

  • 1 pakke sennepsblade

  • 1 stk. salatløg

  • 1 stk. citron

  • Olivenolie

  • Salt og hvid peber

  • Evt. trøffelolie

Fremgangsmåde

Risen sauteres i lidt olivenolie til de bliver klare, derefter kommes der bouillon ved lidt ( 3 dl) ad gangen til at starte med. Når risen har optaget væsken kommes den sidste væske ved sammen med salt og risen koger færdig under lå

Oksemørbrad ordnes, noget af fedtet skæres fra. Resten skæres i tynde strimler og krydres med salt peber, trøffelolie og snittet salvie.

Majskolber koges i saltet vand til de er færdige, derefter skæres kornene fra og kommes i en skål. Purløg skæres fint og kommes op i skålen til majsen, som krydres med olivenolie salt og peber.

Parmesanosten rives fint. Den varme ris, som har trukket færdig i gryden, tilsættes osten og mascaponen. Massen røres sammen og smages til med salt og peber, evt. lidt mere mascapone og majsmassen.

Sennepsblade skylles, salatløg skæres i strimler dette blandes sammen en skål og stænkes med olivenolie og citronsaft.

Risottoen anretter du på en flad tallerken og kommer kødet ovenpå.
Salaten serverer du i en skål for sig selv.
Risottoen drysser du med fint snittet purløg, frisk kværnet hvid peber og en streg olivenolie ved servering.

Læses lige nu

Mest læste