Dadelguf

Prøv ernæringsekpert Signe Lykkes opskrift på dadelguf – en smagfuld og sund snack til en god filmaften.

Ingredienser

Ca. 35 stk.

2½ dl mandler
1½ spsk. kokosolie
10 dadler
1 stor spsk. sirup eller agavesirup
2 spsk. mørk kakao
1 tsk. vanillesukker*

Tilberedning

  1. Blend først mandlerne i en foodprocessor. Tag 3 spsk. mandelmel fra i en skål.
  2. Blend resten af mandelmelet med resten af ingredienserne. 
  3. Del dejen i to og rul dem til 2-3 cm tykke ruller. Skær i små stykker. Vend i de 3 spsk. mandelmel.
  4. Skyl kniven, du skærer dem med i koldt vand, så klistrer det ikke så meget.

*Hjemmelavet vanillesukker: 1 dl rørsukker blendes med 1 stang vanille i små stykker

Varianter

  • Erstat mandlerne med et miks af 1 dl hasselnødder og 1 dl mandler
  • Erstat dadlerne med et miks af 5 svesker, 3 figner og 7 dadler
  • Brug havregryn i stedet for mandler (muligvis lidt mere end 1 dl)

 

Om Signe Lykke

Signe Lykke er ernærings- og husholdningsøkonom og har en passion for sund madlavning. Hun arbejder blandt andet med at udvikle opskrifter til mælkeallergikere og har udgivet kogebogen Mad uden mælk.

Meget købt chokolade indeholder mælkeprodukter, og derfor har Signe Lykke sammensat dadelguf uden mælk, så både allergikere og alle andre kan spise den.

Læses lige nu

Mest læste