Forret - Courgette fleur med krydret pølse, salvie og issalat

Courgette fleur er en sart, men fantastisk dekorativ blomst som kræver noget modspil for at opnå sin berettigelse som anti pasti ret. Her får du en opskrift på en forret, hvor du kan brilliere med den dekorative blomst.

Olivenolien er fast inventar i det Toskanske køkken. Den bedste smag og de største fordele giver en ekstra jomfruolie, hvilket vil sige, at de anvendte oliven er håndplukket og koldpressede. Derigennem er den en uundgåelig spiller, når smagsnuancer sammensættes.

4 personer

Tid:

1 ½ time

Sværhedsgrad:

Middel

Ingredienser

  • 20 stk. uåbnede courgette blomster

  • 2 stk. banan skalotteløg

  • ½ bundt salvie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 økologisk citron

  • 1 æg

  • 200 gram is-salat

  • 100 gram pecorino ost

  • 200 gram ferske pølser eller andet kød

  • Olivenolie og citronsaft

  • Salt og hvidpeber

Fremgangsmåde

Skalotteløg snittes fint og hvidløg hakkes. Salvie skæres i tynde strimler, citron rives og ost rives ligeså. Alt dette blandes i en skål sammen med ægget, kødet fra pølserne og krydres med salt og peber.

Lav et lille snit på langs af blomsterne med en skarp kniv og fjern støvvejen. Derefter fyldes blomsterne forsigtigt med kødblandingen og pensles med olivenolie. De fyldte blomster lægges i et smurt fad og krydres med salt og peber. Derefter bages blomsterne i en varm ovn ved 185 grader i ca. 15 minutter til alt er gennembagt.

De bagte blomster anrettes på et fad hvor issalaten bruges som tilbehør og pynt. Stænkes med friskpresset citronsaft, olivenolie og lidt fint snittet skalotteløg.

Læses lige nu

Mest læste