Hovedret - Kebab på grill og spinatsalat med linser

Når sommeren står for døren, er det altid dejligt med nye skønne grillopskrifter. Her får du et bud på, hvad du kan lave på grillen.

2 personer

Denne opskrift findes også for:  4 personer 

Leveret af RetNemt.dk

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret lige til døren af RetNemt.dk - så nemt er det.

Tilberedningstid ca. 40 min. (når grillen er tændt)

Ingredienser

  • 250 g hakket svinekød, med max 10% fedt

  • ¼-½ tsk Sambal Oelek

  • ½ tsk salt

  • ¼ tsk peber

  • 4 spid af træ

  • 1 spsk olie

Spinatsalat med linser

  • 75 g grønne linser

  • ½-1 salatløg

  • 1 bundt radiser

  • ca. 50 g babyspinat

  • ½ bundt dild

Sennepsdressing

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 tsk olivenolie

  • 1 tsk lys balsamicoeddike

Tilbehør

2 pitabrød

Fremgangsmåde

  1. Tænd grillen og læg træspiddene i vand. 

  2. Skyl linserne og kog dem møre i letsaltet vand i 25 minutter. Hæld dem i en si, hæld koldt vand over og lad dem dryppe godt af.

  3. Ælt kødet med sambal oelek, salt og peber. Reducer mængden af sambal oelek, hvis du ikke ønsker retten stærk. Del det i 4 portioner og form dem til aflange ruller, kebabber, og sæt dem på grillspid. Pensl kebabberne med olie og grill dem ca. 6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt, til de er gennemstegte. 

  4. Skær løget i tynde både og radiserne i skiver. Bland linser, løg, radiser, spinatblade og dildkviste. Pisk sennep, olie, 1 spsk vand og eddike sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten. 

  5. Lun pitabrødene, fx på grill.

  6.  Opskriften er venligst udlånt af Danish Meat Association

Næringsindhold pr. person

Energi: 2390KJ (569 Kcal)

 

Energy (KJ)

Energy (kcal)

Energi (%)

Protein

669

159

28

Kulhydrat

1004

239

42

Fedt

717

171

30

 

Kundernes bedømmelse

Baseret på 72 kunders bedømmelse

Læses lige nu

Mest læste