Kurbad behandlinger

Der findes mange forskellige behandlinger indenfor kurbade. Alle har det tilfældes, at der enten bruges forskellige olier, sten eller andre remedier. Læs videre og liv klogere på kurbade.

Algebad

Algerne frigør de mineralske salte til det øverste hudlag og spredes med blodcirkulationen. Desuden absorberer de væske og bevarer hudens fugtniveau. Det skulle samtidig aktivere stofskiftet, fjerne ophobninger i kroppen og øge forbrændingen. Derfor kan det også være effektivt som udrensningskur eller som supplement til en slankekur.

Aromaterapi

Aromaterapi er forebyggelse eller behandling med æteriske planteolier. Du kan vælge imellem forskellige typer olier, der kan have eksempelvis afslappende eller opfriskende virkning.

Dampbad

I Skandinavien er der tradition for at gå i saunaer med tør luft, men i løbet af de seneste par år er der kommet flere dampbade - også kaldet tyrkiske bade. Dampbade åbner porerne i huden og har en rensende effekt.

Jacuzzi

Boblebadlignende bassing, som masserer kroppen. Temperaturen er gerne på omkring 34-35 grader.

La Stone

La Stone er en dybdegående massage behandling med varme og kolde sten. Stenmassagen er afstressende og effektiv mod muskelspændinger og muskelsmerter. Kombinationen af varme og kulde er helt unik, i samspillet om at udrense affaldsstoffer fra blodets kredsløb.

Lymfedrænage

En type massage, der stiler mod at stimulere kroppens lymfesystem og kan afhjælpe væskeophobninger.

Mudderbad

Mudderet fra Det Døde Hav skulle have en dybdevirkning, der er utrolig effektiv bl.a. på psoriasis og andre former for eksemer og tør hud. Det foregår som regel ved, at du smøres ind i mudder fra top til tå - dog med undtagelse af ansigt, bryst, underliv og andre steder, hvor huden er tynd.

Saltbad

Varmt karbad med saltvand fra Det Døde Hav. Saltbadet skulle virke godt mod psoriasis og eksem og desuden have en helende, rensende og blødgørende effekt på huden.

Sauna

I en sauna bør temperaturen være fra 80-90 til 100 grader. Du kan løbende tage et bad for at køle dig ned, hvis det bliver for varmt. Du kan skrubbe kroppen med træuld eller en naturbørste for at fjerne døde hudceller. Ved længere ophold i en sauna, skal du huske at drikke vand.

 

Kilder

Læses lige nu

Mest læste