Venskaber styrker din sundhed

Sundhed handler ikke bare om, at du spiser den rigtige kost og dyrker motion. Gode venner er også vigtigt, hvis du gerne vil have en sund sjæl i et sundt legeme.

En fuld kalender holder dig ikke bare beskæftiget i løbet af dagen. En undersøgelse viser, at gode sociale forbindelser også er med til at give dig en bedre mental og fysisk sundhed.

Det er en amerikansk undersøgelse af over 3000 voksne mennesker, som har set på sammenhængen mellem sociale aktiviteter og sundhed. Deltagerne i undersøgelse blev spurgt om deres fysiske velvære og om deres psykiske og følelsesmæssige tilstand.

Ikke uventet fandt forskerne en sammenhæng mellem faktorer som mad, rygning og fysisk aktivitet i forhold til sundhedstilstanden. Mere overraskende viste det sig, at sociale aktiviteter også så ud til at spille en vigtig rolle for deltagernes sundhed.

Mange deltagere havde gode motionsvaner, men manglede et godt socialt netværk, noget som påvirkede deres mentale og følelsesmæssige sundhed.

I sundhedskampagner fokuseres der ofte på mad, motion og rygestop. Sociale forhold bliver ofte forbigået i sundhedskampagnerne, men kan forbedre sundheden hos den enkelte og i befolkningen generelt.

 

Kilde

Mozon.no d.1.3.2006

Læses lige nu

Mest læste